Valikko

Welcome to Mazdago ry. Please login or sign up.

huhtikuu 01, 2023, 14:59:23

Login with username, password and session length
Jäsenet
  • Jäseniä yhteensä: 9,072
  • Viimeisin: Häkä
Stats
  • Yhteensä viestejä: 129,158
  • Aiheita yhteensä: 14,475
  • Kirjautuneena tänään: 25
  • Kirjautuneena koskaan: 626
  • (joulukuu 15, 2022, 03:40:30)
Tällä hetkellä käyttäjiä paikalla
Käyttäjät: 0
Vieraat: 14
Yhteensä: 14

Viimeisimmät

Paikallismiiteistä kuvia

Aloittaja THX, elokuu 14, 2005, 22:23:33

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

THX

kun paikallismiittejä tunnutaan järjestävän mukavasti niin olisi niistä mukava laittaa kuvia tuonne kerhon kuva albumiin... hyrylän miitistä siellä on jo muutamia ja muistakin olisi mukava laittaa esille

- Tommi

eli pistäkää tulemaan sähköpostilla niin laitetaan esille..

ja sitten mistä miitistä eli päivämäärä ja paikka
Kerää koko sarja
Mazda 6 -03 - Mazda 323HB BG "GT-R" 2WD - Fiat Ducato -11 - Kawasaki ER-6F -06

alfadatsun

Meillä ei miiteissä ole kuvii kerätty(poliisitkin saattaa näitäkin sivuja katsella ::)) ;D

Flr626

Turun ja porin alueen paikallismiiteistä löytyy kuvia http://kotisivu.dnainternet.fi/jamlie ... käy sieltä THX poimimassa helmet  ;)

NgZ

-Parkissa: Mazda 626 GC 2.0 GLX, Mazda MX-5 NB 1.8, Mazda 626 GV 2.0 GT/GLX -
EX: 323 1.8 BJ Sedan, RX-7 FB SP-12A, 323 BF 1.3 Sedan, 626 GC 2.0 GLX HB

THX

Lainaus käyttäjältä: Flr626 - elokuu 15, 2005, 10:14:18
Turun ja porin alueen paikallismiiteistä löytyy kuvia http://kotisivu.dnainternet.fi/jamlie ... käy sieltä THX poimimassa helmet  ;)

poimittu ja lisätty albumiin...

Kerää koko sarja
Mazda 6 -03 - Mazda 323HB BG "GT-R" 2WD - Fiat Ducato -11 - Kawasaki ER-6F -06

zimi

onkohan kaikilta kuviin joutuneilta kysytty lupa kuvien julkaisuun, ei sillä etteikö niitä olisi vaan sillä ihan että joku ei välttämättä halua/tiedä että täällä niitä julkistetaan...

Janne626

Tasapuolisesti menny siinä mielessä, että keltään ei ole kysytty lupaa eikä varmasti kysytäkään. Eli tässä on se oman aktiivisuuden paikka: parasta on pysyä poissa kuvista jos ei niitä tänne halua. Toiseksi voi tietty yrittää kieltää laittamasta sellasta kuvaa nettiin missä ite näkyy. Voi olla vaan toi kieltäminen työn ja tuskan takana, koska kuvien osalta kaikilla on vapaat kädet niitä nettiin laittaa. Sen vielä ymmärrän, että jos joku ei halua autonsa rekkaria näkyviin...silloinkin kannattaa infota kuvaajaa jo kuvausvaiheessa!
Näihän tää homma menee...
929 3.0i S -91, 929 HB 2.0i Coupe -85, MPV LV 2.5TD -97, 818 1.3 sedan -77, 1500 piilofarkku -71 x 2, 1800 sedan x 2, 929 STW -79, 929 HC osin

THX

#7
kuvan omistajalta eli kuvien ottajalta ollaan aina kysytty ja aina tullaan kysymään lupa jos e kerhon albumiin laitetaan
kaikilta kuvissa näkyviltä on täysin mahdoton kysyä lupaa..
kuvan ottajalla on kuvaan kaikki oikeudet ja jos itse on joutunut kuvaan niin sitä on hankala alkaa kieltämään kuvan esittämistä.
varsinkaan jos on vain ulkopuolisena kuvassa eli ei ole itse kuvauksen kohde

esimerkki: tuskin mtv3 uutiset kysyy kaikilta ohikävelijöiltä lupaa jos kuvaavat jotain ulkosalla ja taustalla vilahtaa porukkaa

kerho pitää siitä tiukkaa linjaa että kuvat ovat soveliaita. eli kerhon sivuilla ei esitetä mitään pornograafisia kuvia tai muuten kuvassa olevaa henkilöä tai autoa loukkaavaa

- Tommi

EDIT

YLEISELLÄ PAIKALLA KUVAAMINEN ON SALLITTU KYSYMÄTTÄ KENELTÄKÄÄN ALUEELLA OLEVALTA LUPAA

Yleinen paikka

Yleisellä paikalla tarkoitetaan sellaisia paikkoja, jotka on tarkoitettu yleisesti käytettäviksi tai joita tosiasiallisesti yleisesti käytetään, riippumatta siitä kuka paikat omistaa.

Tyypillisiä yleisiä paikkoja ovat tiet, kadut, jalkakäytävät, torit, puistot, uimarannat, urheilukentät, hautausmaat, yleisön käytössä olevat rakennukset, kulkuneuvot, virastot, toimistot ja ravintolat.

Yleisten paikkojen ulkopuolelle jäävät kotirauhan suojaamat paikat. Kotirauhan suojaamia paikkoja ovat rikoslain mukaan asunnot, loma-asunnot ja muut asumiseen tarkoitetut tilat, kuten hotellihuoneet, teltat, asuntovaunut ja asuttavat alukset sekä asuintalojen porraskäytävät ja asukkaiden yksityisaluetta olevat pihat niihin välittömästi liittyvine rakennuksineen.

lähde www.poliisi.fi
Kerää koko sarja
Mazda 6 -03 - Mazda 323HB BG "GT-R" 2WD - Fiat Ducato -11 - Kawasaki ER-6F -06

zimi

Yksittäiseen ja yksityiskohtaiseen kuvaamiseen tulee kuitenkin aina pyytää kuvattavalta lupa.
www.finlex.fi

Yleisellä paikalla on tietysti oikeus kuvata, ja kuvan ottajalla on siihen tekijänoikeus, mutta kyse on myös kohteesta.
Massojen kuvaaminen on asia erikseen, kuten määrätyn henkilön tai määrätyn auton kuvaaminen.

ps; ja hyviin tapoihin kuuluu pyytää aina kuvissa olevilta auton omistajilta lupa, tai henkilöiltä jotka kuviin joutuvat.
teidän messukuvat ovat asia erikseen, siellä jokainen tietää tulevansa kuvatuksi, jotka autojansa esittelevät. tämä tästä minun osaltani.Bage

Zimi: Paljonkos itse keyselet lupaa autojen tai ihmisten kuvaamiseen kun olet jossain liikenteessä? esim. messuilla.
Onko sinua nyt jossain kuvassa sitten loukattu tms????
Rekisteri numerot saa tietenkin peitettyä ennen kuvan julkaisemista jos siitä viitsii itse auton omistaja mainita.e

Jos itse jossain tapaamisessa otan kuvan autosta niin kuka siinä päättää olenko kuitenkaan kuvannut tätä yksittäin vai jotain sen takana vieressä tai jotain.
Sama jos kuvaan ihmismassaa julkisella paikalla ei tule mieleenkään että käyn kaikilta lupaa kysymässä.

Jos joku kokee suurta vääryyttä ottamastani kuvasta joka on sittemmin ilmestynyt nettiin niin pystyy yleensä jotain kautta selvittämään kuvan alkuperän (jos ei itse niin joidenkin avustuksella) voi sitten sitä kautta esittää oman toiveensa kuvan poistamiseen.

Jos täällä kerhon puolella on nyt joku joka haluaa kuvansa pois saa otettua minuun yhteyttä. Tosin tuo on sitten suunnaton vaikeus yleensä ihmisille ottaa yhteyttä ja antaa kritiikkiä asiasta.
Bage 0443361670
href='http://www.overdrive.fi/autoholic/'><img src='http://www.overdrive.fi/autoholic/ah90.gif'; width='100' height='85' alt='90% auto

Minttura

Tekijänoikeus on voimassa myös internetissä

Näillä sivuilla esitetyn materiaalin tekijäoikeudet kuuluvat teoskuvien esittämien teosten tekijöille, valokuvat kuvanneille henkilöille, valokuvat digitoineille henkilöille, tekstit kirjoittaneille henkilöille, sivujen layoutin ja layoutiin liittyvän kuvituksen tehneille henkilöille, html-koodauksen ja muun ohjelmointityön tehneille henkilöille.

Näillä sivuilla olevan materiaalin lainaaminen, kopiointi, printtaaminen, valokuvaaminen, tallentaminen, reprodusointi ja kaikkinainen julkaiseminen yksityiseen tai julkiseen käyttöön ilman lupaa on ehdottomasti kielletty.

Tietoja tekijänoikedellisista asioista saa Kuvasto ry:ltä.
En minä unelmissa elä. Elän vain unelmat edeltä käsin.

jantsa

huomasin, että minun kuviani löytyi reilusti tuolta albuumista ja annan kyllä luvan käyttää niitä ihan kaikkeen lailliseen jos siitä jollekin on jotain hyötyä.

tellu

Albumissa näyttää olevan myös paljon mun ottamia kuvia, useimmissa näkyy pelkkiä autoja, toisissa myös ihmisiä. Jos jotakuta häiritsee/loukkaa että siellä on oma kuva niin kertokaa mulle, niin tiedän ensi kerralla olla kuvaamatta ko. henkilöä tai autoa.
Omakin naama siellä näytti vilahtavan jossain kuvassa, mutta ei haittaa mua.
Lainaakuvan omistajalta eli kuvien ottajalta ollaan aina kysytty ja aina tullaan kysymään lupa jos e kerhon albumiin laitetaan
Multa ei ole ainakaan henk.koht. kysytty mitään, mutta mun puolesta niitä saa tonne albumiin laittaa.. Toisaalta olis hyvä jos kuvista jotenkin tulisi esille sen ottaja niin silloin voisi joku jota ko. kuva häiritsee mainita siitä suoraan kuvan ottajalle..
Itse en ole kuvia ottaessani oikeastaan edes ajatellut että se saattaisi loukata jotain eikä kukaan ole koskaan siitä mitään kommenttia antanut, joten olen lähtenyt siitä oletuksesta ettei se ketään häiritse.

Tero

Ollaanpas sitä taas saatu aiheesta keskustelua... huh huh.. :-X
Cx-7, b2000, b2600, 929 4d ht, 1500 + muutama muu.

NgZ

Kun joku on miitissä kaivanut kameran esille, niin voi sitä sanoa, jos ei tahdo kuviin...Tuskin kenelläkään tavantallaajalla on mitään sitä vastaan, että niitten kuva näkyy oman harrastuskerhon nettisivuilla...eihän tuolla mitään noloja kuvia edes ole, eikä kukaan ainakaan tuolla oulun miitissä mikään julkkis taida olla  :D
-Parkissa: Mazda 626 GC 2.0 GLX, Mazda MX-5 NB 1.8, Mazda 626 GV 2.0 GT/GLX -
EX: 323 1.8 BJ Sedan, RX-7 FB SP-12A, 323 BF 1.3 Sedan, 626 GC 2.0 GLX HB

THX


Lisää voitte opetella linkistä http://www.kamera-lehti.fi/jutut/missa_saa_kuvata_kl0204.pdf

lopputulos on kuitenkin niin että tapahtumissa otettuja kuvia voidaan laittaa kerhon sivuille
jos joku näkyy kuvassa ja tahtoo kuvan poistettavan se poistetaan

Lainattu linkin tekstist
ä
Mikali yleisöllä on tiloihin vapaa pääsy, kuvaaminen on sallittua. Tavarataloissa, yleisissä kokouksissa, urheiluhalleissa ja yleisölle avoimissa ravintoloissa ihmisiä saa siis kuvata, kunhan heidän yksityisyyttään ei loukata

"Julkisella paikalla otettujen kuvien täytyy olla jotenkin poikkeuksellisia, ennen kuin niitä voidaan pitää yksityiselämää loukkaavina"
Kirjoittaja: Pia Hagström

vieläkö asiaa vatvotaan vai alkaako kaikki olemaan tyytyväisiä...

Kerää koko sarja
Mazda 6 -03 - Mazda 323HB BG "GT-R" 2WD - Fiat Ducato -11 - Kawasaki ER-6F -06

sami


NgZ

Lainaus käyttäjältä: THX - elokuu 18, 2005, 16:31:39
"Julkisella paikalla otettujen kuvien täytyy olla jotenkin poikkeuksellisia, ennen kuin niitä voidaan pitää yksityiselämää loukkaavina"
Sori nyt tää OFFTOPIC, mutta ei taida pyöriä niin sairasta porukkaa miiteissä, kuten esim. tuolla asseblyssä oli ollut se kaveri joka työnsi kaljapullon hanuriinsa :o (josta on video netissä.)
-Parkissa: Mazda 626 GC 2.0 GLX, Mazda MX-5 NB 1.8, Mazda 626 GV 2.0 GT/GLX -
EX: 323 1.8 BJ Sedan, RX-7 FB SP-12A, 323 BF 1.3 Sedan, 626 GC 2.0 GLX HB