Mazdago ry

Yleistä => Ostetaan => Markkinat => Varaosat & muut => Aiheen aloitti: OssiR - Heinäkuu 13, 2016, 14:58:43

Otsikko: 626 GF radioantenni C-pilariin
Kirjoitti: OssiR - Heinäkuu 13, 2016, 14:58:43
Ostetaan Mazda 626 GF radioantenni C-pilariin apukuskin puolelle. Kohdeauto on viistoperä / touring vm. 2000, vanhemmissa antenni näyttäisi sijaitsevan kuskin puolen a-pilarissa, mutta näissä "uudemmissa" antenni on tosiaan apukuskin puoleisessa c-pilarissa / takakontin vieressä. Ei ole sähköantenni.

Yht.otot: o5o-4616361 / Ossi
Otsikko: Vs: 626 GF radioantenni C-pilariin
Kirjoitti: 626GF2001 - Heinäkuu 17, 2016, 02:20:40
Ei ole tuollaista myytäväksi asti, kun itsekin toiseen autoon sähköantennin jouduin ostamaan. Edellinen omistaja ei ymmärtänyt huoltaa antennia ja antennin nostomekanismi oli mennyt rikki. Ilmoituksesta heräsi kuitenkin kysymys: mistä päättelit, että se ei ole sähköantenni?
Otsikko: Vs: 626 GF radioantenni C-pilariin
Kirjoitti: OssiR - Heinäkuu 19, 2016, 10:49:46
Hmm, käsitän sähköantennin sellaisena, joka nousee ja laskeutuu itsestään kun virrat joko kytkee / katkoo, tai vaikkei liikkuisikaan itsestään, niin sille kai olisi hytissä joku katkaisija josta sen saa laskettua alas kokonaan? Voin olla myös väärässä?
Otsikko: Vs: 626 GF radioantenni C-pilariin
Kirjoitti: mx-6 - Heinäkuu 19, 2016, 16:45:12
Hmm, käsitän sähköantennin sellaisena, joka nousee ja laskeutuu itsestään kun virrat joko kytkee / katkoo, tai vaikkei liikkuisikaan itsestään, niin sille kai olisi hytissä joku katkaisija josta sen saa laskettua alas kokonaan? Voin olla myös väärässä?

Ei niille kyllä ole mitään omaa katkaisijaa vaan mankan herätteellä toimivat.
Uutena ne yleensä nousee laskee automaattisesti mutta 16 vuoden jälkeen ne on monasti enempi sellaisia yhdenasennon antenneja ja yleensä jääneet yläasentoon, siihen tuossa edellä varmaan viitattiinkin että oletko varma että ei ole sähköantenni mikä näistä yleensä löytyy.
Otsikko: Vs: 626 GF radioantenni C-pilariin
Kirjoitti: OssiR - Heinäkuu 21, 2016, 07:55:33
Okei, no sitten se voi ollakin! Täytyy purkaa kontin poski pois, sillähän se selviää sitten  :) Onko kellään sähköantennia myydä?  ;D Voi olla fiksumpaa laittaa tuulilasiantenni sitten vaan... Sähköantennissa aika kova vaiva purkaa, ei näytä ihan helposti lähtevän kylkipala irti kontin sisältä...
Otsikko: Vs: 626 GF radioantenni C-pilariin
Kirjoitti: 626GF2001 - Heinäkuu 22, 2016, 01:32:00
Joo niitä sähköantenneja on kahdenlaisia, toimivia ja rikkinäisiä.

Sieltä koneistosta menee hammastettu ohut muovispiraali rikki, varsinkin kunnon pakkasilla jos antenni on lisäksi jäätynyt. Siitä riippuen, mikä teleskooppi eniten takkuaa, niin sen kohdalla muovihammastus antaa periksi ja voi siis pysähtyä muuhunkin kohtaan kuin ylä- tai ala-asentoon. Riittävän pitkään kun on ollut rikkinäisenä yhdessä asennossa, niin ei liiku enää mihinkään muuhun asentoon.

Toisen GF:n ostin käytettynä ja antenni oli jäänyt yhden teleskoopin verran ala-asennosta ylöspäin. Oli ollut luultavasti vuosia siinä asennossa, kun se viimeinen teleskooppi ei lähtenyt liikkumaan ruosteenirrotusaineilla. Otin antennin irti ja kokeilin avittaa avotulellakin, ei mitään vaikutusta...

Ensimmäisen GF:n ostin uutena ja silloin tällöin olen laittanut ohuelti aseöljyä antenniin, eikä ole ollut mitään ongelmia.

Kuten mx-6 kertoi, antennin ohjauselektroniikka toimii mankan herätteellä. Minua alkoi häiritsemään se, kun startatessa ja muulloinkin vastaavassa virta-avaimen kääntelyssä piiska meni ylösalas jatkuvasti. Rakensin mankan ja antennin väliin viivepiirin, että vasta puolen minuutin viiveellä antenni vaihtaa olomuotoaan. Ehtii sitten ajosta tullessa tarvittaessa antaa aseöljyä antennille, niin pysyy kunnossa.

Antennin irrotus ei ole mikään temppu verrattuna siihen, että vaihdat sen antennin muovispiraaleineen sinne boxiin. Se oli hiukan hankalampi rasti, mutta ei mahdoton sekään. Varovasti kun avaa, niin ei lennä kaikki osat silmille. Verhoiluahan joutuu purkamaan ja ottamaan mm. varoituskolmion kiinnikehihnat pois.

Luultavasti et löydä antennia muualta kuin marmorilta. Eiköhän nuo romuttamoiden antennit ole loppuunmyyty jo moneen kertaan.

Toimiihan se antenni niinkin, että vetää sen yläasentoon (jos siis vielä liikkuu). Ei kannata sitten koneelliseen pesuun yläasennossa viedä.